Λέτε να βρήκαν τον τάφο του Μ. Αλέξανδρου;

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με το πεδίο ενδιαφέροντος μας, που δεν υπάγονται σε κάποια από τις υπάρχουσες κατηγορίες.

Συντονιστές: Συνδιαχειριστές, Υπερσυντονιστές, Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
charismatic
Δημοσιεύσεις: 3164
Εγγραφή: 21 Ιαν 2007, 19:14
Τοποθεσία: Καϊλάρ σίτι
Επικοινωνία:

Re: Λέτε να βρήκαν τον τάφο του Μ. Αλέξανδρου;

Δημοσίευση από charismatic »

Χαρις και ελεος εφ' υμων.
manabellas
Δημοσιεύσεις: 431
Εγγραφή: 25 Φεβ 2009, 14:10
Τοποθεσία: περιοχη θεσσαλονικης

Re: Λέτε να βρήκαν τον τάφο του Μ. Αλέξανδρου;

Δημοσίευση από manabellas »

πρώτα η πίστη,μετά η πατρίδα,μετά η οικογένεια,μετά οι φίλοι,μετά η ανθρωπότητα.
Rakos
Δημοσιεύσεις: 30
Εγγραφή: 20 Φεβ 2007, 16:12
Τοποθεσία: Bucharest

Re: Λέτε να βρήκαν τον τάφο του Μ. Αλέξανδρου;

Δημοσίευση από Rakos »

Αγαπητοί φίλοι,

Έχει να γράψει κάποιος στο συγκεκρυμένο forum από το προηγούμενο έτος!!!!!
Πέσαν οι μάσκες και φαίνεται ότι απογοητευθηκε ο κόσμος που περίμενε το χρυσάφι και την τέχνη όλου του κόσμου να βγούνε από το λοφάκι της Αμφίπολης.
Γυρίζοντας πίσω και διαβάζοντας ότι έχει αναφερθεί από τα μέλη βλέπω πόσο λειτουργούμε με το θυμικό και αποφεύγουμε τη λογική.
Αν και το έργο δεν έχει ολοκληρωτικά τελειώσει και πολλοί ακόμη και σήμερα θα πιστεύουν ότι ο λόφος εξακολουθεί να κρύβει μυστικά, βλέποντας με τα μάτια της λογικής είναι ξεκάθαρο ότι οι προσδοκίες δεν επιβεβαιώθηκαν, ο Αλέξανδρος δεν εμφανίστηκε, ούτε με συγουρια κάποιο άλο μέλος της οικογένειας του βγήκε. Θα χρειαστούν ενδεχομένως πολλά χρόνια έρευνας και μελέτης για να υπάρξει κάποιο αληθοφανές συμπέρασμα.
Η ουσία είναι ότι πάρα πολλά από αυτά που υποστηρίξαμε, συμπεραλαμβανομένου και του εαυτού μου εδώ, ήταν πολύ περισσότερο επιθυμίες και φαντασιώσεις παρά εκφάσεις της λογικής, σκέψεις σωστά επεξεργασμένες. Φυσικά ότι έχει να κάνει με το παρελθόν καλυπτεται από τον μανδύα της μεταφυσικής και αυτό δίνει τροφή στη φαντασία για να οργιάσει. Όταν όμως ερχόμαστε σε επαφή με την ψυχρή πραγματικότητα οι μύθοι καταρίπτονται και παραμένει το φως της λογικής αλήθειας. Αυτό που οδηγούσε όλο αυτό το διάστημα και τους επιστήμονες του είδους τους αρχαιολόγους.
Σας γράφω αυτά πολύ φιλικά για να προβληματισθούμε για τον τρόπο σκέψης μας γενικότερα λαμβάνοντας υπόψην το ότι γράψαμε όλους αυτούς τους μήνες εδώ. Να κάνουμε μία αυτοκριτική που θα βελτιώσει τον τρόπο κριτικής σκέψης μας. Αν γυρίσουμε να τα ξαναδιαβάσουμε σήγουρα θα μας φανούνε υπερβολικά :)

Και για το θέμα τώρα που ξεκαθάρισαν αρκετά και έχουμε και νέα κυβέρνηση, γεγονός που αποδικνείει ότι η πολιτική και οι εκλογές ελάχιστη σχέση είχαν με την Αμφίπολη, πιστεύω ότι ο τάφος του μεγίστου Έλληνα βρίσκεται στην Αίγυπτο και πιο συγκεκρυμένα εκεί που ψάχνει η κ. Σουβαλτζή! Ελπίζω η νέα κυβέρνηση να ξεμπλοκάρει την έρευνα.

https://www.youtube.com/watch?v=vnqqsQbRLos

Καλό απόγευμα σε όλους και μη με παρεξηγήσετε :)
Cowboy
Δημοσιεύσεις: 286
Εγγραφή: 24 Σεπ 2009, 17:38

Re: Λέτε να βρήκαν τον τάφο του Μ. Αλέξανδρου;

Δημοσίευση από Cowboy »

Δήλωση βόμβα για την Αμφίπολη: Ήταν μία άτεχνη σκηνοθετημένη ιστορία!

Σε μία δήλωση για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη, που προκαλεί μεγάλη αίσθηση, προχώρησε σήμερα ο γενικός γραμματέας της Αρχαιολογικής Εταιρείας.

Κάνοντας ουσιαστικά τον απολογισμό για το 2014, ο ακαδημαϊκός κ. Βασίλειος Πετράτος, ανέφερε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι οι ανασκαφές στην Αμφίπουλη, που έγιναν πρωτοσέλιδο σε Ελλάδα και διεθνή τύπου, ήταν μία σκηνοθετημένη ιστορία.

Και μάλιστα, ότι αυτοί που την σκηνοθέτησαν είχαν ως στόχο να αποσπάσουν την προσοχή των Ελλήνων από τα οικονομικά μέτρα.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο κ. Πετράτος αφήνει σαφείς αιχμές εναντίον προσώπων που ασχολήθηκαν με τις ανασκαφές, κατηγορώντας τους ότι λόγω άγνοιας έχασαν στοιχεία και πληροφορίες που θα μπορούσε να έχει δώσει η ανασκαφή!

Η ιστορία της Αμφίπολης «δεν είναι ούτε μεγάλο ούτε μικρό γεγονός», αλλά μια «άτεχνη σκηνοθετημένη ιστορία με σκοπό να αποσπαστεί η προσοχή των Ελλήνων από αυθαίρετα οικονομικά μέτρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πετράτος.

Και πρόσθεσε για την ανασκαφή που σημάδεψε την περσινή χρονιά: «Το μνημείο το ίδιο έως τώρα δεν προσέφερε κάτι το νέο και οι ιστορικές πληροφορίες που θα μπορούσε να δώσει η ανασκαφή φαίνεται πώς χάθηκαν εξαιτίας της διεξαγωγής της από πρόσωπα που αγνοούν την επιστήμη και τη μέθοδό της»
Άβαταρ μέλους
vetnm
Δημοσιεύσεις: 1269
Εγγραφή: 18 Απρ 2011, 10:31

Re: Λέτε να βρήκαν τον τάφο του Μ. Αλέξανδρου;

Δημοσίευση από vetnm »

Ελλάς το μεγαλείο σου.
Τότε ήταν η οικονομική κρίση ενω τώρα που τρώμε με χρυσά κουτάλια;
Δηλαδή αυτή η ανακοίνωση ήρθε για να ρίξει άπλετο φως στην ανασκαφή;
Εγω γνωρίζω οτι συμπεράσματα για τις ανασκαφές μπορούν να εξαχθούν μόνο σε συναντήσεις όπου οι επιστήμονες αντιπαραθέτουν απόψεις.
Αυτοί είμαστε, τέτοιους πνευματικούς ανθρώπους έχουμε.
manabellas
Δημοσιεύσεις: 431
Εγγραφή: 25 Φεβ 2009, 14:10
Τοποθεσία: περιοχη θεσσαλονικης

Re: Λέτε να βρήκαν τον τάφο του Μ. Αλέξανδρου;

Δημοσίευση από manabellas »

http://amfipolinews.blogspot.gr/2015/06 ... t_808.html

Αξίζει τον κοπο να το διαβάσετε..!!!
πρώτα η πίστη,μετά η πατρίδα,μετά η οικογένεια,μετά οι φίλοι,μετά η ανθρωπότητα.
goldhunter
Δημοσιεύσεις: 322
Εγγραφή: 03 Μάιος 2009, 12:03

Re: Λέτε να βρήκαν τον τάφο του Μ. Αλέξανδρου;

Δημοσίευση από goldhunter »

Κάτι που αξίζει να καταγραφεί σαν πληροφορία, εκ των έσω!

Όποιος παρακολούθησε την υπόθεση του τύμβου Καστά, την φιλολογία, την παραφιλολογία, τα δελτία τύπου και τις αντίθετες θέσεις "Ελλήνων ειδικών", θα θυμάται ότι βγήκαν κάποιοι και είπαν ότι ο τύμβος είναι ρωμαϊκός. Πέρα από τις πολιτικές διαστάσεις (σκοπιανό) και ότι άλλο θα μπορούσε να μας υποβληθεί για να μη συνεχισθεί η ανασκαφή, να βάλουμε μια ακόμη παράμετρο.
Ίσως την πραγματική και πιο τραγική. Η πληροφορία λοιπόν λέει ότι η ανασκαφή στον τύμβο υποβαθμίσθηκε και ειπώθηκε ότι είναι ρωμαϊκός γιατί στην περίπτωση που ο τάφος-μνημείο είναι της εποχής του Αλεξάνδρου και συνδέεται άμεσα με τον ίδιο ή μέλος της οικογένειάς του θα είχε-έχει ως αποτέλεσμα να πάρει η αρχαιολογική υπηρεσία Σερρών ένα πολύ μεγάλο μέρος του πενιχρού πλέον ΕΣΠΑ.
Έτσι οι "ειδικοί" από άλλες αρχαιολογικές υπηρεσίες θα παίρναν ψίχουλα. Και βγήκαν και είπαν ό,τι είπαν.
Αν είναι έτσι είναι για πολλές μπάτσες και όχι μόνο !!!
Kostas Anastasiou
Δημοσιεύσεις: 1616
Εγγραφή: 14 Μάιος 2007, 22:34
Τοποθεσία: Θεσπρωτια

Re: Λέτε να βρήκαν τον τάφο του Μ. Αλέξανδρου;

Δημοσίευση από Kostas Anastasiou »

Υγεία σέ όλους και σέ όλες.

Αξίζει νά τό δείτε.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα της επικαιρότητας”