Αγγλικές λίρες

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με κρυμμένους θησαυρούς στον ελλαδικό χώρο.

Συντονιστές: Συντονιστές, Υπερσυντονιστές, Συνδιαχειριστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ApoToPalioForum
Δημοσιεύσεις: 364
Εγγραφή: 21 Σεπ 2008, 15:35

Αγγλικές λίρες

Δημοσίευση από ApoToPalioForum » 14 Ιαν 2007, 18:04

Δημοσιευμένο από 25/03/05 στις 23:54:45 GMT+02:00 από asterioss

Ο Παναγιώτης Γ. από τα Γιάννενα ψάχνει για περισσότερο από 7 χρόνια να εντοπίσει 2 φορτώματα χρυσές λίρες Αγγλίας που χάθηκαν το 1943, όταν αυτοί που είχαν αναλάβει τη μεταφορά τους στο στρατηγείο αντιστασιακής οργάνωσης, σκοτώθηκαν. Οι λίρες δεν βρέθηκαν ποτέ.

Την πιθανή διαδρομή από το πεδίο ρίψης στην Καστρίτσα Ιωαννίνων ως την Άρτα ο 40χρονος χρυσοθήρας την έκανε δεκάδες φορές. Έχει ξοδέψει περισσότερα από 10 εκατ. δρχ σε μηχανήματα, πληροφορίες και έξοδα μετακίνησης χωρίς μέχρι τώρα αποτέλεσμα.«Την ευρύτερη περιοχή όπου οι ημιονηγοί έκρυψαν τις λίρες την εντόπισα – τονίζει – από τότε όμως μέχρι τώρα έχει αλλάξει και τα σημάδια που έχω από μαρτυρίες δεν υπάρχουν».

Τα σημάδια του ήταν ένας πλάτανος και μια βρύση τα οποία χάθηκαν. Όταν ρωτήσαμε τον Παναγιώτη αν ψάχνει για χρυσό από χόμπι η απάντησή του ήταν αποστομωτική, «όταν ο μισθός μου είναι 600 ευρω και μένω στο ενοίκιο με τρία παιδιά , δυο επιλογές έχω ή να γίνω κλέφτης ή χρυσοθήρας, εγώ διάλεξα το δεύτερο» μας είπε.

Αν επισκεφθεί κάποιος εξωκλήσια στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου τότε θα δει ότι η πλειοψηφία τους έχει τρύπες είτε μέσα στο ιερό είτε στο προαύλιο καθώς οι χρυσοθήρες πιστεύουν πως οι ναοί αυτοί ήταν σημεία για να κρύψει κάποιος χρήματα και να μπορέσει να τα εντοπίσει εύκολα αργότερα.

Στην περιοχή της Λάκκας Σουλίου έχουν εμφανιστεί και αρκετοί Γερμανοί οι οποίοι τότε ήταν στρατιώτες και πιθανόν έψαχναν για πολύτιμα αντικείμενα που είχαν κρύψει κάπου μη μπορώντας να τα πάρουν μαζί τους. Ο έλεγχος της αστυνομίας είναι ελάχιστος καθώς είναι αδύνατον να ελεγχθεί όλη η ορεινή περιοχή που ερευνούν οι χρυσοθήρες.Όσο υπάρχουν θρύλοι που πάντα θα υπάρχουν οι χρυσοθήρες θα ψάχνουν και που ξέρεις, κάποιος από αυτούς ίσως σταθεί τυχερός και εκπληρώσει τα όνειρά του.

Πηγή: proinanea.gr - 03/07/2003

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρυμμένοι θησαυροί στην ελλάδα”