Ξανά στο κυνήγι της κεχριμπαρένιας αίθουσας

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με κρυμμένους θησαυρούς στον κόσμο.

Συντονιστές: Συντονιστές, Υπερσυντονιστές, Συνδιαχειριστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 5672
Εγγραφή: 07 Ιαν 2007, 14:48
Τοποθεσία: Ελευσίνα

Ξανά στο κυνήγι της κεχριμπαρένιας αίθουσας

Δημοσίευση από admin » 30 Δεκ 2010, 09:51

Νέα στοιχεία για την τύχη της περίφημης κεχριμπαρένιας αίθουσας έρχονται στο φως, αναπτερώνοντας τις ελπίδες για τον εντοπισμό του χαμένου θησαυρού, τον οποίο αρκετοί αποκαλούσαν το 8ο θαύμα.

Η αίθουσα ήταν το δώρο του βασιλιά της Πρωσίας, Φρειδερίκου Γουλιέλμου στον τσάρο Μέγα Πέτρο το 1716, και τοποθετήθηκε στο ανάκτορο της Μεγάλης Αικατερίνης στο Τσάρσκογε Σέλο, στην Αγία Πετρούπολη. Λεηλατήθηκε το 1943 από τους Γερμανούς στρατιώτες στη διάρκεια της πολιορκίας του Λένινγκραντ και στήθηκε στο Κένιγκσμπεργκ, το σημερινό Καλίνινγκραντ, όπου κατάφεραν αρκετοί να τη θαυμάσουν πριν χαθούν τα ίχνη της λίγο πριν από την επέλαση των ρωσικών δυνάμεων.

Οι έρευνες για το θησαυρό απέβησαν άκαρπες και είναι ελάχιστοι όσοι πιστεύουν την αρχική αναφορά Γερμανών μαρτύρων ότι η αίθουσα καταστράφηκε κατά το βομβαρδισμό του Κένιγκσμπεργκ. Ωστόσο, αρκετοί εκτιμούν ότι ο θησαυρός δεν καταστράφηκε και κάποια στιγμή θα βρεθεί, επικαλούμενοι μια σειρά από ενδείξεις. Μεταξύ άλλων τα μικρά κομμάτια της κεχριμπαρένιας επένδυσης που βρέθηκαν στο παρελθόν και επιστράφηκαν στους Ρώσους, όπως και τμήμα του μωσαϊκού. Τα ευρήματα χρησιμοποιήθηκαν στην ανακατασκευή της κεχριμπαρένιας αίθουσας στην Αγία Πετρούπολη.

Η φημολογία

Κατά καιρούς αναφέρθηκαν ευρήματα που έφεραν το θησαυρό, η αξία του οποίου εκτιμάται σε 150 εκατομμύρια ευρώ, να βρίσκεται κρυμμένος σε διάφορες περιοχές της Γερμανίας ακόμα και στα βάθη της Βόρειας Θάλασσας όπου φημολογήθηκε ότι κατέληξε γερμανικό πλοίο. Στις αρχές του 2010 τα βλέμματα αρκετών στράφηκαν σε ένα υπόγειο συγκρότημα οχυρών στη Γερμανία όπου ένας Ρώσος ερευνητής υποστήριζε ότι βρίσκονται τα κομμάτια της αίθουσας αλλά δε βρέθηκαν στοιχεία που να στηρίξουν τον ισχυρισμό του.

Προχτές, ήταν η σειρά του Γερμανού, Αντρέας Ούκερτ, ο οποίος δήλωσε ότι σε ένα παζάρι στο Βερολίνο, ανακάλυψε ένα χάρτη που έφερε τη σβάστικα και τον αετό. Τα χαρακτηριστικά του ναζιστικού καθεστώτος τον ώθησαν να μελετήσει με ιδιαίτερη προσοχή το χάρτη και με τη βοήθεια, όπως αναφέρει στη διαδικτυακή της έδοση η «Austrian Times», ενός ηλεκτρικού φακού διέκρινε γραπτά τα οποία δεν ήταν ορατά με το γυμνό μάτι. Σύμφωνα με τον Ούκερτ, πρόκειται για υποδείξεις σχετικά με μια τοποθεσία στο κεντρικό τμήμα της Γερμανίας όπου θάφτηκε ο θησαυρός και ο ίδιος ξεκίνησε την αναζήτηση χρηματοδότη προκειμένου να ερευνήσουν το σημείο και να ανασύρουν, όπως ελπίζει, το 8ο θαύμα.

Πηγή: agelioforos.gr, 30.12.2010
Γιάννης Μπαϊμπάκης (SV1PIZ)

Η σπηλιά που φοβάσαι να μπεις, κρύβει τον θησαυρό που ψάχνεις - Joseph Campbell

Παρακαλώ να βάζετε τις ερωτήσεις σας στο φόρουμ, σε προσωπικά μηνύματα δεν απαντώ.

Μηνύματα και θέματα γραμμένα με λατινικούς χαρακτήρες ή κεφαλαία γράμματα θα διαγράφονται άμεσα από την ιστοσελίδα.

Παρακαλώ, όσοι έχουν τοπικές εφημερίδες με αναφορές σε θησαυρούς, και το επιθυμούν, ας μου στείλουν ένα αντίγραφο μέσω e-mail για το αρχείο.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρυμμένοι θησαυροί στον κόσμο”