Ο «χασάπης» της Θεσσαλονίκης Μαξ Μέρτεν και ο χαμένος θησαυρός του

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με κρυμμένους θησαυρούς στον ελλαδικό χώρο.

Συντονιστές: Συντονιστές, Υπερσυντονιστές, Συνδιαχειριστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
pytheas
Δημοσιεύσεις: 296
Εγγραφή: 24 Ιαν 2007, 15:49
Τοποθεσία: West Coast

Re: Ο «χασάπης» της Θεσσαλονίκης Μαξ Μέρτεν και ο χαμένος θησαυρός του

Δημοσίευση από pytheas » 14 Οκτ 2018, 13:48

apatsi έγραψε:
13 Οκτ 2018, 21:34

4.Για τους ανωτέρω λόγους, είναι προδοτική η συμφωνία των Πρεσπών, καθώς είναι το πρόπλασμα δημιουργίας ενός κράτους -προτεκτοράτου, πολυεθνικού, όπως προέβλεπε το παλιό σχέδιο, και το οποίο φυσικά τώρα θα είναι το επίνειο της Γερμανίας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Το σχέδιο δηλαδή παραμένει. Ο διεκδικητής άλλαξε.
συμφωνώ για το κράτος πατέντα -προτεκτοράτο, αλλά νομίζω ειναι η Αμερική πίσω από όλα αυτά και όχι η Γερμανία.

panasss

Re: Ο «χασάπης» της Θεσσαλονίκης Μαξ Μέρτεν και ο χαμένος θησαυρός του

Δημοσίευση από panasss » 14 Οκτ 2018, 14:46

Όλοι έχουν μερίδιο και συμφέροντα! οι Γερμανοί θέλουν τον αγωγό τους!!!

apatsi
Δημοσιεύσεις: 951
Εγγραφή: 16 Ιούλ 2010, 15:53

Re: Ο «χασάπης» της Θεσσαλονίκης Μαξ Μέρτεν και ο χαμένος θησαυρός του

Δημοσίευση από apatsi » 15 Οκτ 2018, 02:11

Το χειρότερο που μπορεί να σου τύχει σαν χώρα, είναι τα συμφέροντά σου να αντιστρατεύονται σε εκείνα των μεγάλων δυνάμεων.
Στο θέμα των Σκοπίων, οι ΗΠΑ απλώς θέλουν να κλείσει το επιχειρησιακό κενό των βαλκανικών χωρών στον σχηματιζόμενο δακτύλιο έναντι της Ρωσίας, και μάλιστα να τους δίνει προοπτική και έναντι της Σερβίας, καθώς αυτή δεν θα μπορεί πλέον μόνη και έρημη μέσα σε έναν κλοιό νατοικών χωρών να μείνει έξω από το μαντρί.Αν το πρόβλημα ήταν μόνο οι αμερικανοί, με μιά απόφαση κακή μεν αλλά όχι προδοτική (είσοδος στο ΝΑΤΟ σαν ΠΓΔΜ) θα τελείωνε το πράγμα και θα βλέπαμε πως θα το διαχειριζόμαστε στο μέλλον, ίσως με μιά πραγματική ευκαιρία.
Η γερμανία παίζει άλλο παιχνίδι, γνωστό από την εποχή των Βαλκανικών πολέμων, όταν περί τις 200 οικογένειες Αξκών του Α"ΣΣ του τότε Οθωμανικού στρατού, εγκλωβίστηκαν στα Σκόπια κι αποτέλεσαν την νομενκλατούρα που επι της ουσίας τα κυβερνούσε. Με την υλοποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών, αποκτά επιτέλους το επίνειό της στην Μεσόγειο Θάλασσα, καθώς αποτελεί πάγιο στόχο της εξωτερικής της πολιτικής από την εποχή του Βίσμαρκ. Είτε μέσω της Ιταλίας, είτε μέσω της Ελλάδος. Η διάλυση της Γιουγκοσλαυίας, της απέφερε αρχικά την Κροατία -αρα έπαψε να πιέζει προς την πλευρά της Ιταλίας. Αλλο όμως βόρεια Ιταλία κι άλλο Κροατία. Από την άλλη το σενάριο της Μακεδονίας,καθυστερούσε επικίνδυνα καθώς εδώ πλέον συγκρούονται μεγαλύτερες δυνάμεις από αυτήν. Η ταύτιση όμως του στόχου της ,με εκείνον της Αμερικής (έστω και για διαφορετικούς λόγους), με προίκα την οικονομική εξάρτηση της Ελλάδος έναντι της ΕΕ, δηλαδή έναντι της Γερμανίας, της έδωσαν βαρύνοντα λόγο στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων και των αποτελεσμάτων που θα παρήγαγε η όποια συμφωνία.
Σ' αυτό το πλαίσιο λοιπόν έπαιξε μπάλα η κυβέρνηση και έφαγε μιά ντουζίνα γκόλ, αφού αποτελείται από ανθρώπους που έχουν δύο κύρια χαρακτηριστικά.
1. Είναι διεθνιστές, απάτριδες και χωρίς συναίσθηση του θεσμικού ρόλου για τον οποίο εκλέχθηκαν.
2. Η επιθυμία τους σε συνάρτηση με τη βλακεία τους τους έκανε να πιστέψουν ότι μιά συμφωνία πολύ κακή για την Ελλάδα, δηλαδή ο ορισμός της προδοσίας ένεκα βλακείας, είναι πιθανόν να τους επιτρέψει να επιβιώσουν πολιτικά την επόμενη μέρα των εκλογών, αφού πιστεύουν ότι θα τους προστατέψουν οι ξένοι.

Άβαταρ μέλους
Χρήστος Κατερίνη
Δημοσιεύσεις: 65
Εγγραφή: 18 Αύγ 2018, 18:37
Τοποθεσία: Κατερίνη.

Re: Ο «χασάπης» της Θεσσαλονίκης Μαξ Μέρτεν και ο χαμένος θησαυρός του

Δημοσίευση από Χρήστος Κατερίνη » 15 Οκτ 2018, 21:15

Σωστότατος ο Apatsi!

Άβαταρ μέλους
pytheas
Δημοσιεύσεις: 296
Εγγραφή: 24 Ιαν 2007, 15:49
Τοποθεσία: West Coast

Re: Ο «χασάπης» της Θεσσαλονίκης Μαξ Μέρτεν και ο χαμένος θησαυρός του

Δημοσίευση από pytheas » 16 Οκτ 2018, 00:34

φίλε Apatsi δεκτή η άποψή σου, αλλά νομίζω ότι βλέπεις παντού Γερμανούς .
Για μένα ειναι και οι φίλοι μας οι Αγγλοσάξονες, από αυτούς που μας δημιούργησαν ένα σωρό προβλήματα (που δεν αποδίδονται σε αυτούς ιστορικά).
Για παράδειγμα ήταν οι Άγγλοι αυτοί που μας έμπλεξαν στον Β Παγκόσμιο πόλεμο,που στο τέλος μας είπαν διαλέξτε Δωδεκάνησα ή Βόρεια Ήπειρος, που έβαλαν τους Τουρκους στο παιχνίδι της Κύπρου κτλ.
Οι Αμερικάνοι ήταν που είπαν στην Τουρκία να εισβάλει στην Κύπρο για να τελειώνουν τα αστεία με το Μακάριο, ήταν αυτοί που "διόρισαν" τον Αντρέα (που τους την έκανε μετά) και τέλος οι Αμερικάνοι ειναι αυτοί που μας έβαλαν σε αυτή την μεγάλη οικονομική κρίση, με τον πράκτορά τους, τον ΓΑΠ...

apatsi
Δημοσιεύσεις: 951
Εγγραφή: 16 Ιούλ 2010, 15:53

Re: Ο «χασάπης» της Θεσσαλονίκης Μαξ Μέρτεν και ο χαμένος θησαυρός του

Δημοσίευση από apatsi » 17 Οκτ 2018, 01:28

Φίλε μου, οι θέσεις μου είναι θέσεις που προέρχονται από ιστορική γνώση και γνώση συγκεκριμένων σχολών. Φυσικά δεν μιλάμε για ΑΕΙ-ΤΕΙ και τα ρέστα.
Οι θέσεις που έχει ένα κράτος, δεν είναι ζήτημα προσώπων, αλλά επεξεργασίας των στοιχείων με βάση την ιστορική πραγματικότητα. Και η ιστορική πραγματικότητα έχει ως εξής στα όσα προανέφερες.
Οι Αγγλοσάξωνες είναι ο μακρινότερος σύμμαχος- πάτρωνας από τους συμμάχους -πάτρωνες του κόσμου (τώρα τελευταία μισοπρόβαλλε και η Κίνα). Με βάση το αξίωμα της Διπλωματίας ότι ""Ο στρατηγικός σου σύμμαχος πρέπει να είναι όσο γίνεται πιό μακρυά""", η επιλογή των αγγλοσαξόνων από ΟΛΕΣ τις κυβερνήσεις της Ελλάδος, ουδεμιάς εξαιρουμένης, μάλλον κάτι τέτοιο δείχνει.
Στον Β΄ΠΠ, μπήκαμε γιατί δεν μπορούσαμε να μείνουμε ουδέτεροι. Όπως και στον Α΄ΠΠ δηλαδή. Καλώς ή κακώς, είμαστε πέρασμα, το κλειδί μεταξύ Ευρώπης-Ασίας-Αφρικής. Μπορεί οι Γερμανοί να μην ήθελαν τόσο πρόωρα νέο μέτωπο (καθώς στόχος τους ήταν η κυκλωτική κίνηση μέσω Τουρκίας-Ιραν ο Καύκασος και τα πετρέλαιά -ορυκτά του), και να εξαναγκάστηκαν λόγω βιασύνης του Μουσολίνι, αλλά κάποια στιγμή θα στρεφόταν εναντίον μας, και τότε θα ήταν τρισχειρότερη η μοίρα μας, χωρίς ελπίδα απελευθέρωσης, αφού θα είχαν πλέον λύσει το κυριώτερο πρόβλημά τους, εκείνο της ενέργειας. Καλλίτερα λοιπόν να τα βάλεις με το θηρίο πρίν γίνει τέρας.
Δωδεκάνησσα ή Β. Ηπειρος. Γιατί αφορίζεις τους αγγλοσάξωνες, και δεν αφορίζεις τους κομμουνιστές, που εξ αιτίας τους δεν μπορούσαμε να προβάλλουμε ούτε κάν προτίμηση. Διότι.
1. Ότι υπηρεσίες είχαμε, ασχολιόταν με τα δεινά του συμμοριτοπολέμου. Και σ' αυτές τις συνθήκες ενίοτε πέφτει από απλό γλύψιμο, μέχρι κεράσματα βασιλικά για μιά φρασούλα πάνω ή κάτω, που αλλάζει τη μοίρα λαών.
2. Οι Ρώσοι, στενοί σύμμαχοι τότε των Αλβανών, με τον Χότζα υπαρχηγό (μετά τον Τίτο) του παγκόσμιου παρτιζάνικου στρατού, δηλαδή την μετωπική οργάνωση της Μόσχας για ανακίνηση εσωτερικών προβλημάτων σε κάθε χώρα- στόχο με προοπτική την καθεστωτική αλλαγή, ούτε που το συζητούσε σαν αίτημα ή προοπτική.
3. Οι Ιταλία, τότε και τώρα, θεωρεί την Αλβανία προτεκτοράτο της και προστάτης της. Και μπορεί να ήταν στους ηττημένους, αλλά ήταν ήδη χέρι - χέρι με τους αγγοσάξωνες στον ψυχρό πόλεμο που ήδη είχε ξεκινήσει. Αρα, έχοντας την άρνηση της Ρωσίας και την επιθυμία της Ιταλίας (τρείς κύριες βάσεις των Αμερικανών συν δύο Στρατηγεία), σιγά μη δίναν σημασία σε κάτι ψωριάρηδες που αντί να είναι στο τραπέζι, σκοτωνόταν μεταξύ τους.
Κύπρος. Πάλι θα βρισω τους δικούς μας πολιτικούς. Πολιτικοί οι οποίοι δεν ακούνε τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Αβέρωφ-Σεφέρης. Όταν δηλαδή στο όνομα κάποιων οικονομικών ανταλλαγμάτων, προτιμάς μιά οποιαδήποτε λύση σου προτείνουν ξένοι, μόνο και μόνο γιατί έχεις σαν πολιτικός ζουμάρει σε ένα ουτοπικό κοντόφθαλμο οικονομικό μέλλον. (Ορα τσιπράκος).
Τέλος, άλλη μιά φορά θα το πώ. Τους τούρκους στην Κύπρο τους έστειλαν οι Ρώσοι, όπως το ίδιο γίνεται και σε κάθε επεισόδιο πυ είχαμε μαζί τους τόσα χρόνια. Οι αμερικανοί έρχονται δεύτεροι και καταιδρωμένοι προσπαθόντας να περισώσουν το ΝΑΤΟ. Και επειδή στα πλαίσια του ΝΑΤΟ είμασταν δεύτερη επιλογή σε σχέση με την Τουρκία, η ζυγαριά έγερνε πάντοτε σχεδόν -φαινομενικά πάντα- προς την πλευρά των τούρκων.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρυμμένοι θησαυροί στην ελλάδα”