Θησαυροι Οθωμανων

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με κρυμμένους θησαυρούς στον ελλαδικό χώρο.

Συντονιστές: Συντονιστές, Υπερσυντονιστές, Συνδιαχειριστές

Απάντηση
dempreli
Δημοσιεύσεις: 345
Εγγραφή: 21 Ιαν 2007, 22:37
Τοποθεσία: Kavala

Θησαυροι Οθωμανων

Δημοσίευση από dempreli » 19 Σεπ 2012, 15:00

Οι Έλληνες στο κυνήγι χαμένων θησαυρών των Οθωμανών
Στην απελπισία τους οι Έλληνες αναζητούν τους κρυμμένους θησαυρούς των Οθωμανών στην ελληνική γη γράφει η τουρκική Χουριέτ (στην αγγλόφωνη έκδοσή της).


Την εποχή της κρίσης, της σκληρής λιτότητας και της ανεργίας του 20% , ο αριθμός των κυνηγών θησαυρών αυξάνεται συνεχώς, καθώς μόνο τους τελευταίους δύο μήνες η ελληνική κυβέρνηση έχει χορηγήσει 50 άδειες για αναζητήσεις, ενώ έχουν πωληθεί 3.000 ανιχνευτές μετάλλων κατά τους τελευταίους 12 μήνες

Χάρτη για την αναζήτηση- σύμφωνα με την εφημερίδα - αποτελούν οι θρύλοι ιδιαίτερα κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας, ενώ αναφέρεται η περίπτωση ενός οικοδόμου στην Αχαΐα, ο οποίος φέρεται να ανακάλυψε πρόσφατα χρυσό αξίας € 2.000.000.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία όποιος βρει το θησαυρό δικαιούται το μισό ενώ το άλλο μισό πηγαίνει στο κράτος.

Οι περιοχές των θρύλων

Το Συκούριο της Λάρισας συγκεντρώνει τις περισσότερες προσπάθειες των «κυνηγών», καθώς σύμφωνα με τους θρύλους των γερόντων της περιοχής αν βρεθεί ο κρυμμένος θησαυρός το Συκούριο θα γίνει πλούσιο, όπως η Ελβετία.

Άλλος θρύλος μιλάει επίσης για τον Πλατύκαμπο της Λάρισας, όπου Τούρκος αξιωματούχος φέρεται να έχει κρύψει κάσες χρυσού πριν φύγει το 1881. Μάλιστα ένας 60χρονος επέτρεψε την κατεδάφιση του σπιτιού του επειδή χάρτης της εποχής το έδειχνε ως το σημείο του χαμένου θησαυρού, που αποδείχθηκε τελικά... άνθρακες

Θησαυροί αξίας όσο το ελληνικό χρέος

Σύμφωνα με έναν άλλο θρύλο οι Έλληνες αυτή τη φορά έθαψαν 8 τόνους χρυσού στη Βουρβουρού Χαλκιδικής το 1821 με την έναρξη της Επανάστασης, φοβούμενοι μην πέσει στα χέρια των Τούρκων.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς η αξία του ξεπερνά τα 430 εκατομμύρια δολάρια και όπως πιστεύουν οι πολίτες αρκούν για να αποπληρωθούν τα χρέη τους κράτους και να βγει η χώρα από την κρίση.

Τέλος αναφέρεται το παράδειγμα του Ελληνο-αυστραλού, ο οποίος αναζητούσε το θησαυρό του Αλή Πασά, στα Τρίκαλα αλλά αντί αυτού βρήκε ..νερό.


http://www.newsbomb.gr/ethnika/story/95 ... -othomanon
Τα λεφτα πανε στα λεφτα..

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρυμμένοι θησαυροί στην ελλάδα”