Οργιάζει και στην Ήπειρο το κυνήγι των θησαυρών

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με κρυμμένους θησαυρούς στον ελλαδικό χώρο.

Συντονιστές: Συντονιστές, Υπερσυντονιστές, Συνδιαχειριστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ApoToPalioForum
Δημοσιεύσεις: 364
Εγγραφή: 21 Σεπ 2008, 15:35

Οργιάζει και στην Ήπειρο το κυνήγι των θησαυρών

Δημοσίευση από ApoToPalioForum » 14 Ιαν 2007, 18:42

Δημοσιευμένο από 26/04/05 στις 21:30:39 GMT+02:00 από LASTIXAS

Δύο άτομα συνελήφθησαν την ίδια ημέρα και σε διαφορετικές περιοχές του Νομού Ιωαννίνων, καθώς κατείχαν ανιχνευτές μετάλλων, με τους οποίους πιθανότατα επιδίδονταν σε κυνήγι χαμένου θησαυρού.

Ο πρώτος συνελήφθη από Αστυνομικούς του Τμήματος Ζίτσας, κοντά στην Αετόπετρα του Δήμου Μολοσσών. Από έλεγχο, που έγινε στο αυτοκίνητό του, βρέθηκε ο ανιχνευτής μετάλλων, για τον οποίο δεν κατείχε την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, Συνοριακοί Φύλακες του Τμήματος Αγίας Μαρίνας, έκαναν έλεγχο κοντά στην Λάβδανη σε άλλο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα. Ο συνοδηγός κατείχε επίσης έναν ανιχνευτή μετάλλων και συνελήφθη.

Και οι δύο οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται. Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις που γίνονται, τα δύο άτομα, που συνελήφθησαν, αναζητούσαν θησαυρό στην περιοχή, πιθανότατα λίρες, όπως συστηματικά πράττεται τον τελευταίο καιρό, σε ολόκληρο το Νομό Ιωαννίνων αλλά και στο Νομό Θεσπρωτίας.

Η Ήπειρος θεωρείται, από πολλούς, παράδεισος των χαμένων θησαυρών. Οι θρύλοι αναφέρονται σε δεκάδες θησαυρούς που παραμένουν θαμμένοι από την αρχαιότητα (κτερίσματα μεγάλης αρχαιολογικής αξίας), από την Τουρκοκρατία (χρυσά νομίσματα και πολύτιμα πετράδια) και από τη Γερμανική κατοχή και τον Ελληνικό εμφύλιο (χρυσός και λίρες).

Παλιότερα οι χρυσοθήρες έψαχναν στην περιοχή του Ζαγορίου, με αποτέλεσμα συχνά να προκαλούν μεγάλες φθορές στα πέτρινα γεφύρια. Στόχο των κυνηγών θησαυρών αποτελούν οι περιοχές με αρχαιολογικό ενδιαφέρον, καθώς και περιοχές που έδρευαν ή δραστηριοποιούνταν αντάρτικες ομάδες.

Πηγή: Πρωινός Λόγος (26/4/2005)

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρυμμένοι θησαυροί στην ελλάδα”