Γερμανός βρήκε πολύτιμο θησαυρό από την εποχή των Ρωμαίων

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με κρυμμένους θησαυρούς στον κόσμο.

Συντονιστές: Συντονιστές, Υπερσυντονιστές, Συνδιαχειριστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
vetnm
Δημοσιεύσεις: 1266
Εγγραφή: 18 Απρ 2011, 10:31

Γερμανός βρήκε πολύτιμο θησαυρό από την εποχή των Ρωμαίων

Δημοσίευση από vetnm » 22 Φεβ 2014, 04:59

Στην περιοχή της νότιας Ρηνανίας – Παλατινάτου βρέθηκε από Γερμανό κυνηγό θησαυρών, που χρησιμοποίησε ανιχνευτή μετάλλων, μεγάλος θησαυρός από ρωμαϊκά χρυσά και ασημένια διακοσμητικά αντικείμενα, συνολικής αξίας πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ.

Την ανακάλυψη αυτή την κράτησε αρχικά για τον εαυτό του, όμως στη συνέχεια επιχείρησε να προώθηση κάποια κομμάτια στη μαύρη αγορά, μέχρι που εντοπίστηκε από τις διωκτικές αρχές, οι οποίες εξετάζουν το ενδεχόμενο να λείπουν κάποια κομμάτια από τη συλλογή

Ο θησαυρός αποτελείται από χρυσές πόρπες, πιθανότατα από τον μανδύα ενός υψηλόβαθμου στρατιωτικού. Επίσης, περιλαμβάνει μία ασημένια αρχαία φιάλη, στολισμένη με χρυσές ταινίες και πολύτιμους λίθους, καθώς και μερικά χρυσά και αργυρά αγαλματίδια, τα οποία πιθανότατα αποτελούσαν το διάκοσμο ενός καθίσματος εκστρατείας, πιθανότατα κάποιου Ρωμαίου στρατηγού.

Τα ευρήματα αυτά, ανατολίτικης τεχνοτροπίας, χρονολογούνται κατά την ύστερη ρωμαϊκή περίοδο και εγγύτατα προς την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (476 μ.χ.). Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι πρόκειται για το σημαντικότερο ρωμαϊκό εύρημα που βρέθηκε κατά τις τελευταίες δεκαετίες στην Γερμανία.

Το 1913 και σε αρχαιολογικές ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν βορειοανατολικά του Βερολίνου, είχε βρεθεί ο περίφημος «Θησαυρός του Εμπερσβάλντε», που αποτελούνταν από 81 χρυσά αντικείμενα από την εποχή του χαλκού, συνολικού βάρους 2.59 κιλών. Τα ευρήματα αυτά περιήλθαν κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στη Ρωσία και σήμερα αποτελούν σημείο τριβής μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας.

Πηγή: http://www.agelioforos.gr/default.asp?p ... tid=200444

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρυμμένοι θησαυροί στον κόσμο”